Zonvakantie januari

Zonvakantie in januari 2018

In januari is het vrij koud in Nederland. Vaak is er veel regen en soms sneeuwt het zelfs. Om er dan even lekker uit te gaan is dan ook een goede oplossing. Een zonvakantie naar een warm land met een fijn klimaat is iets wat natuurlijk erg fijn is. Terwijl anderen zitten in het koude Nederland zit jij lekker met een cocktail en wat lekker eten op het strand, te genieten van een mooie zonsondergang. Het belangrijkste om te weten is; Waar is het mooi weer in januari? en waar schijnt de zon in januari ?

Zonvakantie januari 2018 – bestemmingen in Europa:
Canarische Eilanden & Azoren

Om te kunnen genieten van een warme zonvakantie is het niet nodig om ver te reizen. Binnen Europa zijn er namelijk ook al meerdere goede locaties beschikbaar waar er een goede mogelijkheid is om te genieten van een zonvakantie.

zonvakantie januari

De Canarische Eilanden groep is een groep eilanden die behoort tot Spanje. Het eiland is ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. Een goede reden om dit eiland te bezoeken is het lekkere weer. Rond de 20-22 graden is het hier zeker weten in Januari. Daarnaast is dit land ook geschikt voor mensen die er graag op uit gaan om de natuur te ontdekken. Het landschap is er namelijk erg wisselend en er zijn velen wandel en fiets paden waarbij je de natuur op een sportieve manier kunt ontdekken.

waar schijnt de zon in januari

Voor natuurliefhebbers die ook houden van een warm klimaat, en een land in Europa, is de Azoren een zeer goede optie. Er zijn veel meren te zien en vele hoge bergen. Op deze bergen kun je veel mooie wandeltochten maken en daarnaast is het wandelen ook goed mogelijk.

Zonvakantie januari 2018 – bestemmingen Azië:
Thailand & Indonesië

Thailand is een vrij populaire bestemming voor Nederlanders. Het is er vaak rond de 30 graden in Thailand. Daarnaast is het er vrij goedkoop en zijn er veel mooie steden om te bewonderen. Steden zoals Bangkok en en Phuket zijn populaire steden. Er zijn veel bars en lekker restaurants te vinden waar je echt thais kan eten. Of je nou gaat met het gezin, of met een vrienden groep voor jong en oud zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor vermaak. Zo is er in Thailand een bruisend nachtleven en zijn er erg veel cafés en discotheken te vinden waarbij het tot in de laten uren doorgaat. Overdag kun je vele monumenten bezoeken en kun je genieten van de mooie natuur die er te vinden is.

vakantie januari 2017

Indonesië is ook een populaire zon bestemming in Azië. Indonesië heeft prachtige stranden die echt helemaal parel wit zijn. Naast deze mooie stranden is er ook nog een groot aanbod aan diverse zwembaden en diverse spa’s. Deze zijn vaak direct gelegen bij de hotels en je hoeft hier dan ook niet ver voor te lopen. Voor de natuur liefhebbers is Indonesië ook een prachtig land. Er zijn veel mooie bossen waarbij er veel dieren te bewonderen zijn. Wel is het een aanrader om deze wandel tochten te maken met een goede reis gids. Wanneer je zelf namelijk gaat wandelen kun je wel eens verdwalen, en dat wil je niet hebben.

vakantie januari naar indonesie

Zonvakantie januari 2018 bestemmingen Midden Oosten:
Dubai

Dubai is een zeer goede keus om naar toe te gaan in januari. De bestemming kenmerkt zich met vele vormen van vermaak en luxe. Zo zijn er de beste hotels ter wereld te vinden in Dubai die 5 sterren hebben. Deze hebben 5 sterren en hebben vele kenmerken van luxe. Zo zijn er vaak vele massage plekken te vinden in het hotel. Vaak zijn deze inbegrepen bij je hotel overnachting. Ook zijn er in de hotels heerlijke luxe ontbijt , lunch en vond eten producten te vinden die je maag zeker weten vullen. Ook is er een prachtige kustlijn te bewonderen met een mooi strand en vele winkels. In Dubai zijn er uiteraard veel luxe winkels te vinden waarbij er veel dure producten zijn om te kopen zoals bijvoorbeeld Louis Vuitton. Echter zijn er ook veel winkels voor toeristen die normale prijzen hebben. Of je nou een klein of groot budget hebt maakt dus voor deze bestemming niet uit. Er zijn altijd wel leuke dingen te vinden.

goedkope vakantie in januari

Verder zijn er een paar bezienswaardigheden in Dubai die je zeker weten een keer moet bezoeken. In Dubai staat namelijk het hoogste gebouw ter wereld genaamd Burj Khalifa. Dit gebouw is maar liefst 828m hoog. Verder is er ook een opgespoten eiland in de vorm van een palm wat er erg mooi uitziet en zeker weten de moeite waard is om een keer te bekijken.

Zonvakantie januari 2018 bestemmingen Caribbean:
Curacao & Bonaire

Als je er van houd om Nederlands te praten op je vakantie en te genieten van een prachtig land met mooi weer en lekker eten; dan is de Caribbean de optie voor jou. Je kunt er lekker eten. Vaak kun je er surinaams eten maar ook zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om het lokale eten te proeven. De stad willemstad is een vrij populaire plek waar er veel monumenten en bezienswaardigheden te zien zijn. Vaak is de temperatuur in januari rond de 30 graden, een temperatuur die meer dan perfect is. De zee heeft een mooie lichtblauwe kleur en een prachtig wit parel strand. Verder is Curaco een prachtige bestemming voor de duik liefhebbers. Er zijn vele mooie koraal soorten en diverse vissen te bewonderen tijdens het duiken.

curacao - januari vakantie

Naast Curaçao als ABC eiland heb je ook nog Bonaire. Bonaire is ook een prachtig land en lijkt qua natuur vrij veel op Curaçao. Bonaire heeft lange prachtige parelwitte stranden waar het een genot is om te wandelen. Daarnaast zijn er dichtbij het strand vele plekken om te eten en/of om een drankje te doen. Er zijn veel cafés waarbij je kunt kiezen uit vele soorten drankjes. Klein Bonaire is een eiland wat ligt voor de kust van Bonaire en maar een oppervlakte heeft van 6 km. Dit eiland is vrij vlak maar heeft een zeer mooie omgeving en is goed bereikbaar per boot vanaf het eiland Bonaire zelf. Daarnaast is het Washington Slagbaai Nationaal Park in Bonaire een park wat je zeker weten een keer bezocht moet hebben. Het park heeft een ontzettend groot oppervlakte en heeft vele paden om te bewonderen. Zo zijn er paden gemaakt waarop je een mooie fiets tocht ( mountainbike tocht) kunt maken. Verder zijn er ook veel wandelpaden. Voor mensen die toch liever met de auto willen gaan zijn er ook nog meer dan genoeg mogelijkheden, namelijk met de auto is het mogelijk om een tocht te maken.