Tips

Zorgeloos op vakantie – de zeven geboden voor de beste vakantie ooit!

posted by Admin 16 september 2018 0 comments

Op vakantie gaan, dat doen we eigenlijk allemaal wel met dezelfde insteek: we willen ons nergens druk om hoeven maken en alleen maar genieten. Zorgeloos genieten, welteverstaan. Om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn daar verschillende manieren voor – en die hebben we allemaal voor je op een rijtje gezet!

Een vakantie vol stress en tegenslagen waarbij je je afvraagt waarom je in de eerste plaats eigenlijk bent gegaan: niemand zit daarop te wachten. Een goed voorbereid mens telt voor twee. Hoe clichématig dat ook klinkt, zeker als je naar een land gaat dat je niet zo goed kent is dat meer dan waar. Zorg er daarom voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en elimineer op voorhand alle mogelijke tegenslagen – door je te houden aan de volgende 7 reisgeboden!

Zorg dat je (genoeg) geld kan opnemen!

Hierbij gaat het niet eens of je genoeg geld bij elkaar hebt gespaard om überhaupt op reis te gaan, het gaat er meer omdat je bank je toestaat om bijvoorbeeld in een ander continent geld op te nemen. Sommige pinpassen en creditcards hebben namelijk een blokkering waardoor er alleen binnen de EU geld kan worden opgenomen. Dit moet je voor je vertrek aanpassen, anders sta je daar, letterlijk met lege handen!

Zorg dat je niet naar onveilige wijken gaat!

Een reisgids bestaat niets voor niets. Daarnaast geeft niets meer voorpret dan het inlezen in de plek waar je heen gaat. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan het verrassingseffect en gewoon het vliegtuig nemen en bij aankomst wel zien wat er gebeurt en waar ze heen gaan, is het raadzaam om, zeker in het geval van grote steden, voorbereid te zijn. De scheidslijn tussen een veilige en een gevaarlijke wijk kan soms liggen tussen het oversteken van een straat, en je zal niet de eerste toerist zijn die in het buitenland wordt overvallen.

Zorg dat je iets van de taal meekrijgt!

Nee, we vragen je hierbij niet om Arabisch, Kirgizisch of Mandarijn te leren voordat je een paar weken op reis gaat, maar probeer te voorkomen dat je als een soort Bill Murray in Lost in Translation helemaal niet meer weet waar je bent. Er zijn tegenwoordig tal van apps, die zelfs via een foto een straatnaam voor je kunnen vertalen. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om een woordje met de lokale bevolking te kunnen wisselen.

Zorg dat je ingeënt bent!

Dit geldt uiteraard niet als je van plan bent een weekje op het strand te gaan liggen in Spanje of door de heuvels van Schotland te lopen. Maar als je verdere oorden gaat opzoeken, van Latijns-Amerika tot Afrika en Azië, dan moet je je hoogstwaarschijnlijk inenten. Op websites van het ministerie van Buitenlandse Zaken of de GGD kan je vaak precies zien wat je nodig hebt. Bonustip: zorg ervoor als je een reisverzekering afsluit dat de inentingen al in het pakket zitten. Scheelt je weer geld!

Zorg dat je de juiste kleren meeneemt!

Waar wij in Europa winter en zomer hebben, hebben de verdere oorden zoals hierboven beschreven regenseizoenen. Dat kan betekenen dat je een vakantie lang in een land moet doorbrengen waar het continu met bakken uit de hemel komt. Dat is op zich al niet ideaal, maar als je er de juiste kleren niet voor mee hebt is het al helemaal niet uit te houden. Dit valt ook weer onder voorbereiding, dus bekijk alvast het weer op je bestemming voordat je er heen gaat.

Zorgt dat je op de juiste manier je tickets boekt!

Het boeken van je vliegtickets is de bevestiging dat je écht op reis gaat. Er is geen weg terug, je hebt betaald voor de tickets en nu is het een kwestie van wachten tot het zover is. De beste prijzen verschillen enorm, maar er wordt gezegd dat je het best kan boeken op dinsdagen en donderdagen. Daarnaast, als je ook nog eens op een groenere manier wilt reizen, kan je er ook nog voor zorgen dat de milieuschade van de vliegreis (de CO2-uitstoot vooral) enigszins wordt gecompenseerd! Hoe zorgeloos wil je reizen?

Volg je instinct!

Hoewel dit een hele logische lijkt, is het een hele belangrijke die toeristen toch wel eens vergeten. Of het nou gaat om het eten van een onbekende maaltijd, het bezoeken van een onbekende wijk of het onderhandelen over een prijs: volg je instinct. Je instinct laat je niet in de steek en geloven in de goede bedoelingen van een ander is helaas niet altijd de juiste beslissing! Maar als je de zes geboden hierboven hebt gevolgd, kan zelfs je instinct even op vakantie!

You may also like

Leave a Comment